Soome börsifirma hakkab Pärnitsa Ülemiste Cityt arendama

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Pärnits
Ülo Pärnits Foto: Peeter Langovits

Ülemiste City loob Soome börsifirmaga Technopolis Targa Äri Linna arendamiseks ühisfirma Technopolis Ülemiste AS, milles Soome firma saab 51-protsendilise kontrollosaluse.


Eile sõlmitud leping hõlmab kolmandiku linnaku territooriumist, ülejäänud kaks kolmandikku jääb jätkuvalt Mainorile, kes seda edasi arendab.

Mainori juhatuse esimees Rainer Aunpu põhjendas osaluste jaotust firmas sellega, et Technopolis soovib tulevikus osalust uues ettevõttes oma bilanssi konsolideerida. «Aktsionäride lepingu kohaselt oleme aga võrdsed osapooled ning otsused võtame vastu konsensuse alusel. Ühtlasi on meil plaan asuda tulevikus Targa Äri Linna kontseptsiooni ühiselt arendama ka Lätis, Leedus ja Venemaal,» lausus ta.

Tehingu sõlmimisel hinnati linnaku väärtuseks 1,56 miljardit krooni, sellest uue firma bilanssi liikus miljardi väärtuses ehk kaks kolmandikku varast ja Ülemiste City ligi 700 miljoni kroonine laen. «Seega on omakapital uues firmas ca 300 miljonit krooni ja Ülemiste Citysse jääb omakapital üle 560 miljoni,» selgitas Mainori juhatuse esimees Rainer Aunpu.

«Soome teadmised ühendatuna siinse kontseptsiooni ja kogemustega teevad meist tugevad koostööpartnerid,» ütles Technopolis Plc esindaja Martin Seppälä.

Ülemiste City ja Mainori nõukogu esimehe Ülo Pärnitsa sõnutsi loodetakse partneri kaudu kaasatava kapitali ja oskusteabega linnaku rolli teadmiste ja äri kokkuviimisel kasvatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles