Kes katab löökaugust tekkinud kahjud?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auk ja pauk
Auk ja pauk Foto: Karli Saul

Päevase sula ja öise pakasega tekkinud löökaukudes lõhutud rehvid ja veljed jäävad kompenseerimata, kui tunnistajaks pole kutsutud politseid, kirjutab Õhtuleht.


Ohtlikumad augud täidetakse kõigis linnades vähemalt ajutiselt ning soojemal ajal lapitakse need uuesti, sest niinimetatud külm täitesegu, mida talvel kasutatakse, on suvisest erineva elastsusega ja pikemat aega sedasi lapitud tee ei kesta, selgitas Tallinna Teede ASi teehoiudirektor Sergei Kulakov.

Kui tähistamata löökaugust läbi sõites auto siiski ära lõhute, kvalifitseerub juhtum liiklusõnnetusena ning et hiljem tänava omanikult, näiteks linnalt, kahjutasu nõuda, tuleb kohale kutsuda politsei, kes sündmuse fikseerib.

Salva kindlustuse esindaja Kaupo Kaareste märkis, et firma hüvitab sellisel viisil tekkinud kahjud ainult siis, kui sõidukile on sõlmitud kaskokindlustuse leping - omavastutuse osa tuleb ikkagi kliendil kanda ning hiljem nõuab kindlustusselts kahju välja tee omanikult.

ERGO kindlustuse transpordikahjude osakonna juhataja Rain Tomingas tuletas meelde, et tavaline liikluskindlustus ei korva sõidukijuhi enda poolt oma sõidukile tekitatud kahju, vaid ainult sõidukijuhi poolt kolmandatele osapooltele tekitatud kahju.

Postimees on varem kirjutanud, et löökaugust tekkinud kahjude hüvitamiseks tuleb sõidukijuhil kahjunõudega pöörduda teeomaniku poole. Autoomanik peaks taotluses sõiduki andmete kõrval märkima juhtunu täpse asukoha ja kuupäeva, samuti millised vigastused sõidukile tekkisid ning kuidas kahjujuhtum fikseeriti. Ka tuleb lisada arve või hinnakalkulatsioon kahju maksumuse kohta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles