Barroso sõnul näitavad Eesti pürgimused euro olulisust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso sõnul näitavad Eesti pürgimused euroalaga liituda euroraha olulisust.


«Eesti soov liituda on konkreetne näide sellest, kui tähtis euro on,» ütles Barroso kolmapäeval Brüsselis pärast Eesti peaministri Andrus Ansipiga kohtumist.

Barroso tunnustas Eesti majanduspoliitikat «turbulentsi ajal» ja avaldas lootust, et möödunud aastal tehtud majandus- ja rahanduspoliitilised otsused aitavad Eestil eesmärgini jõuda.

«Iga riigi puhul hinnatakse tema enda tulemust ja käitumist,» kinnitas Euroopa Komisjoni president.

Peaminister Ansip kinnitas ajakirjanikega kohtumisel, et euroalaga liitumine peab olema selge ja õiglane. «Kui kandidaatriigid täidavad tingimused, siis nad ühinevad, kui ei, siis peavad edasi pingutama,» sõnas Eesti peaminister. Ansip lisas, et Eesti eesmärk on ühineda tugeva eurotsooniga, mille eelduseks on kõigi kandidaatriikide võrdne kohtlemine ja nende vastavus eurorahaga liitumise tingimustele.

Ansipi sõnul jätkab Eesti konservatiivset rahanduspoliitikat ja loodab astuda 2011. aasta 1. jaanuaril euroalasse.

Ansip ja Barroso kohtusid kolmapäeva õhtul Brüsselis enne neljapäeval alagavat Euroopa Ülemkogu, mille peamiseks teemaks on ELi majanduskasvu ja tööhõive strateegia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles