Jaapani eksport tegi 30 aasta suurima kasvu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani eksport kasvas veebruaris 45 protsenti, see on juba kolmas järjestikune kuu, mil eksport aastataguse ajaga võrreldes kasvunumbreid näitas.
Jaapani eksport kasvas veebruaris 45 protsenti, see on juba kolmas järjestikune kuu, mil eksport aastataguse ajaga võrreldes kasvunumbreid näitas. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma teise suurema majanduse Jaapani eksport kasvas veebruaris 45,3 protsenti, mis on viimase 30 aasta kiireim kasv, sest maailmamajanduse mõningane kosumine on toitnud tarbijate huvi autode ja seadmete vastu.


Jaapani eksport kasvas veebruaris 5,13 triljoni jeenini. See oli juba kolmas järjestikune kuu, mil riigi kaupade väljavedu aasta varasemaga võrreldes kasvunumbreid näitas, vahendab AP.

Autosid liikus riigist aastataguse aja võrreldes välja 117 protsenti rohkem, elektroonikaseadmeid 46 protsenti.
Numbrid kinnitavad, et valitsuste turgutusmeetmed on aidanud suurendada nõudlust Jaapani toodete järele ning toetavad riigi majanduse taastumist.

Peamiselt peavad jaapanlased olema tänulikud Aasia riikidele, kuhu suunduv eksport kasvas aasta varasemaga võrreldes enam kui poole ehk 56 protsendi võrra 2,78 triljoni jeenini. Seda on küll jaanuariga võrreldes veidi vähem, kui langus oli oodatud, sest aastavahetuse pidustused langesid sel aastal veebruari, mis tähendas, et kuus oli üks äritegemise nädal vähem.

Jaapani suurim kaubanduspartner on Hiina ning eksport sinna kasvas 48 protsenti.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles