Vana elektroonikaseadme saab nüüd ka kullerile ära anda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kasutatud arvuti, teleri või külmiku saab tänu Eesti Posti ja MTÜ Eesti Elektroonikaromu koostööle nüüd ära anda ka kullerile, kes tuleb seadmele järele otse koju või kontorisse ning toimetab selle jäätmeid ümbertöötlevasse ettevõttesse.


Kuni ühe kuupmeetri suuruse saadetise äraviimine maksab 98 krooni, suuremate jäätmete ärasaatmistasu on 198 krooni. Seadmete ümbertöötlemisel lähtutakse loodushoiu põhimõtetest ja õigusnormidest.

Eesti Posti logistikadivisjoni juhi Ansi Arumeele sõnul tegutseb MTÜ Eesti Elektroonikaromu Kolatakso kaubamärgi all juba alates 2006. aastast ning ELS Kulleri teenuse abil laieneb nende keskkonnasõbraliku mugavusteenuse kättesaadavus üle Eesti.

«Kolatakso on märkimisväärseks alternatiiviks jäätmejaamadele. Lisaks eraisikutele on selle mugava ja suhteliselt soodsa teenuse kasutajate hulgas korteriühistuid, erinevaid avalik- ja eraõiguslikke juriidilisi isikuid. Käimasolev koostöö Eesti Postiga võimaldab jäätmetest vabaneda piltlikult öeldes ka igas metsakülas,» lisas MTÜ Eesti Elektroonikaromu juhatuse esimees Aivo Kangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles