Alfa pank paneb õla alla pilvelõhkujate kompleksi ehituse jätkamisele Moskvas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusjärgus pilvelõhkujad Moskva kesklinnas.
Ehitusjärgus pilvelõhkujad Moskva kesklinnas. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa Alfa pank investeerib 240 miljonit dollarit Mirax Groupi, et jätkuks Föderatsiooni kompleksi kuuluva maailma üheks kõrgemaks hooneks kavandatud pilvelõhkuja ehitus.


Alfa panga arendusdirektor Maksim Peršin rääkis ajalehele

Kommersant

, et pank on Miraxiga tingimustes kokku leppinud. Alfa pank on peamine laenuandja, kuid projektis võivad osaleda ka teised pangad, lisas ta.

Pilvelõhkuja on osa pealinna lääneosasse kavandatavast Moskva Cityst. Projekt pandi seisma neli aastat tagasi finantskriisi tõttu ja nüüd loodetakse, et see valmib pärast 2016. aastat.

Mirax Groupi omanik Sergei Polonski avalikustas hiljuti plaani vähendada rahaliste raskuste tõttu hoone Vostok (Ida) kõrgust, jättes selle 64-korruseliseks. Varasemate plaanide järgi pidi hoone tulema 94-korruseline.

Pank nõustus kinnisvaraarendajat aitama, kuna Mirax Group maksis märtsis ära 50 miljonit dollarit, näidates nii suutlikkust saada hakkama oma finantsprobleemidega.

Kokku on Mirax Groupil võlgu ligi 550 miljonit dollarit.

Enne finantskriisi oli 1994. aastal loodud Mirax Group Venemaa üks edukamaid kinnisvaraarenduse firmasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles