British Airways lennutab tühje õhulaevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennukid Heathrowl.
British Airwaysi lennukid Heathrowl. Foto: AP / Scanpix

British Airways pidi reisisaatjate streigi tõttu kümneid hiidlennukeid ilma reisijateta üle maailma laiali lennutama.

Kuigi läbirääkimised ametiühinguga Unite alles käivad, taaskäivitas BA lennud enam kui 20 sihtjaama Euroopas, USAs, Aasias ja mujal.

Unite'i sõnul startis aga vähemalt 37 lennukit eile täiesti tühjalt ning sisuliselt saadeti nad välja vaid selleks, et välismaal oma sõidujärjekorda ootavad inimesed Londonisse tuua.

«Nad lendavad küll, aga rahvast pardal pole,» ütles ametiühingu eestkõneleja Steve Turner Heathrow lennujaama lähistel paikneval Bedfonti jalgpallistaadionil, kust streikivad lennusaatjad bussidega piketeerima suunduvad.

Paljud protesteerijatest kandsid BA juhi Willie Walshi maske ning skandeerisid: «Willie välja, Willie välja!»
BA pressiesindaja ütles, et osad lennukid - nende hulgas ka mõni Boeing 747 - läksid tõesti tühjalt teele, kuid numbrite osas tal selgust polnud ning ametiühingute andmeid ta usaldusväärseks ei pidanud.

«Nad teevad ka kaubalende, mis neile palju raha sisse toovad,» ütles pressiesindaja. «Ja tagasi tulles on pardal sadu inimesi.»

Lennufirmal ja ametiühingul on streigi mõju osas mõneti erinevad seisukohad. Igal juhul üritab Unite'i sekretär Tony Woodley väidetavalt saada ühendust BA nõukogu esimehe Martin Broughton, et võimaluse korral ennetada tulevaks laupäevaks plaanitud järjekordset nelja-päevalist tööseisakut.

Broughton ütles eile õhtul Financial Timesile, et tal ei ole mõtteski vahele astuda. «Willie saab väga hästi hakkama ning juhatus toetab teda nagu üks mees,» ütles ta.
«Pall on Tony Woodley käes,» lisas Broughton.

BA sõnul olevat varuplaanid kõikjal maailmas hästi käima läinud. Heathrow lennujaama 11 500 töötajast olevat 52 protsenti tööle ilmunud, Gatwickis aga 97 protsenti.
Töölesaabuva personali üldarvu firma avaldada ei soovinud.
Unite ütles, et 2220st inimesest, kes graafiku järgi tööl pidid olema, ilmus välja vaid 300. BA kasutab hetkel aukude lappimiseks 1000 eriväljaõppega vabatahtlikku ning on tellinud ka tšarterlende.

BA sõnul ei ole muu maailma lennujaamades streike näha olnud, kuigi nii mõnedki Euroopa ja USA ametiühingud olevat lubanud Unite'i toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles