Tigeri tagasitulek varjutab Obama ametisseastumise?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods
Tiger Woods Foto: Reuters / Scanpix

Golfikuulsuse Tiger Woodsi pausijärgne avaetteaste tõotab tõsta turniiri telepartneri CBSi vaatajanumbrid - ning võib-olla isegi reklaamitulud - uutesse kõrgustesse.

Masters-turniiri, mis viiakse läbi 5.-11. aprillil USAs Georgia osariigis, kannab täiendavalt üle ka Walt Disney tasuline spordikanal ESPN.

Nagu Woods oma ametlikul veebilehel ütles, pöördub ta võistlusradadele küll tagasi, kuid eraelu kordaseadmine võtab siiski veel aega.

Enne ilmsiks tulnud kahetsusväärseid afääre oli golfimaailma usaldusväärseima staari netoväärtus hinnanguliselt 1 miljard dollarit.

Kui Woods veebruaris avalikkuse ette ilmus, külastati pressikonverentsi kajastanud veebilehekülgi rekordiliselt palju. Niipea, kui ta kõnelemise lõpetas, sooritas tehingute arv New Yorgi börsil muljetavaldava hüppe.
«Turniir, mille Tiger oma avaetteasteks välja valib, kujuneb kindlasti viimase 10-15 aasta suurimaks meediasündmuseks, mida võib võrrelda vaid president Obama ametisseastumisega,» ütles märtsi alguses DBSi uudiste- ja sporditoimetuse juht Sean McManus.

USA presidendi ametisseastumist vaatasid 2009. aasta jaanuaris rohkem kui 37 miljonit ameeriklast, mis oli suurim vaatajaskond alates omaaegse presidendi Ronald Reagani esimese ametiaja avatseremooniast aastal 1981.
Sõltumatu sporditurundus-konsultandi Larry Novensterni sõnul meelitab Masters kui golfimaailma hinnatuim turniir tavaliselt telerite ette 15-20 miljonit vaatajat. «Kui Tiger tuleb, siis korrutagem see number kahega,» ütles Novenstern.

Ekspertide sõnutsi võib kohene reklaamikäibe kasv osutuda minimaalseks, kuna reklaamiaeg müüdi maha juba enne turniiri koosseisu teatavakstegemist. CBS ei soostunud küsimust kommenteerima.

«Kasumi korjab sisse järgmine turniir,» ütles Larry Novenstern.

Jutt on turniirist nimega Verizon Heritage, mis toimub 15. aprillil ja mida samuti CBS üle kannab. Järgmine suurem turniir on aga Players Championship, mis leiab aset Woodsi koduosariigis Floridas. Seda kannab üle NBC.

CBSi aktsiad tõusid New Yorgi börsil 1,4 protsendi võtta 14,65 dollari peale, mis on sisuliselt 52 nädala tipp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles