Nord Stream AG jõudis laenu allkirjastamise faasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. või 19. sajandist pärit purjelaeva rooliratas, mille pildi avalikustas Nord Stream AG.
18. või 19. sajandist pärit purjelaeva rooliratas, mille pildi avalikustas Nord Stream AG. Foto: AP / Scanpix

Läänemere põhja gaasitorustiku ehitamist kavandav konsortsium Nord Stream AG on jõudnud 27 pangaga 3,9 miljardi euro suuruse laenu dokumentide allkirjastamise faasi.


Reutersi

allika sõnul saab laenuleping vajalikud allkirjad järgmisel nädala teisipäeval.

Allika jutu järgi koosneb see summa kümneaastasest kommertslaenust, mille suurus on 800 miljonit eurot ja lisaks 16-aastasest laenust, mille suurus on 3,1 miljardit eurot ning millele annavad garantii krediidi-ekspordi agentuurid Hermes ja Sace ning Saksa föderaalne programm (Untied Loan Guarantee Programme, UFK).

Nord Streami esindaja Irina Vassiljeva oli varem rääkinud, et firma plaanib laenata 3,5 miljardit eurot, vahendas RIA Novosti.

Gaasitorustiku ehituse kogumaksumus on ligikaudu 7,4 miljardit eurot, millest 70 protsenti kavatsetakse tasuda laenurahadest ja ülejäänud 30 protsenti maksavad aktsionärid.

Konsortsiumi aktsionäride ringi kuuluvad Gazprom (51 protsenti), Saksa firmad Wintershall ja E.On Ruhrgas (mõlemal 15,5 protsenti), Hollandi Gasunie ja Prantsuse GDF Suez (mõlemal 9 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles