Arakas: geniaalsema ärikinnisvaratehingu auhind SEB-le

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB.
SEB. Foto: Toomas Huik

Eften Capitali juhi Viljar Arakase sõnul käitus SEB enne kriisi algust geniaalselt, müües kogu Baltikumi kinnisvara enne suuremat hinnakukkumist maha.

SEB müüs 2007. aasta esimeses kvartalis, turu absoluutses tipus, kogu oma Balti riikide kinnisvara (kokku 54 hoonet kolmes Balti riigis) sellisele Balti riikides vähetuntud ostjale nagu Homburg. Tehingu mahuks mõõdeti ligikaugu 3 miljardit Eesti krooni.

«Veel imekspandavam oli asjaolu, et tehingu allkirjastamise ja closing'u vahele jäi ligikaudu kuuekuuline periood, mil maailma vapustas finantsturgude kriisi esimene laine, kuid sellest hoolimata suudeti tehing edukalt lõpule viia,» kirjutab Arakas portaalis Tark Investor.

Arakase sõnul jäi toona tootluse tase omaniku puhastulu ehk Net Operating Income baasilt alla 6 protsendi ning toona polnud üürihindade korrektsiooni kinnisvaraturul veel toimunud. «Olgu öeldud, et 2007. aastal tehti Londoni kesklinnas tehinguid sisenemistootlusega 3- 4 protsenti ning kõik seda ajalooliste rekordiliste üüritasemete juures.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles