Arrak: mehed on naistest nahaalsemad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta pressisõber Andres Arrak.
2009. aasta pressisõber Andres Arrak. Foto: Liis Treimann

Majandusteadlane Andres Arrak ütles, et Eestis on ettevõtluses piisavalt naisi, kuid nad ei jõua tippu tänu oma loomuomasele tagasihoidlikkusele ja mehed on karjääriredelil hoopis nahaalsemad.


Arrak ütles Eurobaromeetri andmetele viidates, et Eesti on naiste osakaalult ettevõtluses Austria järel teisel kohal ja siin on õrnema soo esindajaid äriga hõivatud märksa rohkem kui Euroopas keskmiselt.

«Ega siis ettevõtlus ei toimu ainult Tallinna kesklinna pilvelõhkuja uhkes katusekontoris, sellega on FIEdena hõivatud paljud naised, kes kas siis kodus käsitööd või ilusalongis mõnd protseduuri teevad,» selgitas ta.

Suure firma karjääriredelil üles ronimisel on mehed Arraku sõnul lihtsalt palju nahaalsemad, riskialtimad ja rohkem väljakutsetele orienteeritud. «Naine on enda turul müümisel märksa tagasihoidlikum, rahuldudes tavaliselt teatud tasemega, kus tema vajadused ja ambitsioonid rahuldatud, nii et ta ei sõltu enam mehe rahakotist,» selgitas ta.

Mehed seevastu ei rahuldu vähesega, nemad tahavad maailma ümber muuta ja muudkui midagi enamat saavutada, lisas Arrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles