Ilves: Eesti majandus peab kurssi muutma

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Kuna kriisieelsete põhitõdedega ei saa majandust taas üles ehitada, oleme n-ö nullaastas, kus peame tegema uusi valikuid, leidis president Toomas Hendrik Ilves tööandjate keskliidu majandusfoorumil «Tuulelohe lend».


Presidendi sõnul näitas kriis Eestis kätte meie majanduse struktuursed puudused, vahendab ERR Uudised.

«Seda üllatavam on praegu lugeda ja kuulda seisukohti, kahjuks ka ettevõtjate endi omi, kelle meelest piisaks Eesti majanduse edenemiseks kriisieelse status quo saavutamisest,» märkis ta.

Teiste Põhjala riikidega võrreldes madalamad maksud, odav tööjõud ja head suhted Venemaaga võivad tema sõnul olla väike konkurentsieelis, kuid need ei kõlba meie tulevase majanduse vundamendiks, kui tahame vabaneda madala lisandväärtusega allhanke- ja vahendajariigi staatusest.

«Küsimus on ju lihtne: kas jääme väikeseks kalaks globaalmajanduse toitumisahelas või saab meist midagi enamat?,» leidis ta, lisades, et vanu asju uuesti ja isegi veidi teisiti tehes me end uute tagasilöökide vastu ei kaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles