Veskimägi: riik peab ettevõtjaga käituma kui aednik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi.
Enn Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu

Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi ütles majanduskonverentsil «Tuulelohe lend» esinedes, et majanduse alus on ettevõtlus ja riik peab ettevõtjaga käituma nagu aednik.


«Riik peab ettevõtjaga käitume aedniku kombel, luues talle vajalikud kasvutingimused. Ja kahjuks tuleb vahel ka umbrohuga võidelda,» lausus Veskimägi. Ta rõhutas, et vastastikune suhe peab põhinema nii usaldusel kui vastutusel. Ta lisas, et riik on mehiselt makse tõstnud, mis ei mõju ettevõtlust soodustavalt.

Veskimäe sõnul on siiani vastamata paljud küsimused, nagu näiteks, kuidas selline rahanappus tekkis ning miks oli vaja üks ettevõte tagasi osta ja teisega palju maksma läinud maksuvaidlus kaotada.

Täna vaatavad ettevõtjad Veskimäe sõnul tulevikku juba optimistlikult ja aasta teisel poolel loodetakse ühe protsendi suurust majanduskasvu. Ta hoiatas, et riskid pole sugugi kadunud ja täna pole veel õige aeg eelarve suurendamisele mõelda.

Ehkki tööpuudus on kümne aasta taguse kriisi tasemel, pole Veskimäe sõnul õige praegust olukorda katastroofiliseks nimetada, sest tegu on vaid kohandumisega. Töötuskindlustushüvitise suurendamist tööandjad tema sõnul ei poolda, seda võiks hoopis vähendada ja selle arvel siis kauem maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles