Männik: raha ei tohiks religioon olla

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Liis Treimann

Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik ütles täna majanduskonverentsil «Tuulelohe lend» kõneldes, et raha ei tohiks olla religioon ning kõvade ja pehmete väärtuste vahel ei tohiks vastuolu olla.


Samas tõdes keskpanga juht, et rikkal riigil on kergem ka sotsiaalseid probleeme lahendada.

Männik taunis pimesi teiste riikide järgimist:«Peame andma Eestile seda, mida Eesti vajab, mitte seda, mida teistel on.»

Männik tõdes, et kui tahame oma majanduskasvu rajada ekspordile, peame muutuma märksa rahvusvahelisemaks. Vahepeal kadunud usaldusväärsus tuleb aga katsuda taastada.

Kui suurtel rikastel riikidel ilmnevad majandusraskused, võivad nad oma tootmise Eestisse tuua ja selles nägi Männik meile suurt võimalust.

Usaldusdvaäärsuse suurendamiseks tuleb pangajuhi sõnul üle vaadata Eesti maksusüsteem ja muuta seda nii, et see toetaks majanduse arengut, sest ainult nii on võimalik luua uusi töökohti ja vähendada inimeste väljarännet.

Teiseks rõhutas Männik haldusreformi tõsiselt kättevõtmise vajadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles