Kraft: liiga palju raha läheb meil betooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kraft
Vahur Kraft Foto: Pm

Nordea panga juhatuse esimees Vahur Kraft ütles täna majanduskonverentsil Tuulelohe Lend kõneldes, et liiga suur osa rahast läheb meil betooni ehk ehitusse ja rohkem peaks seda innovatsiooni suunama.

Kraft avaldas kahetsust, et meil läheb üle poole investeeringuteks kasutatavast rahast betooni ehk ehitusse ja kinnisvarasse.

Eesti ettevõtjate tehtud investeeringutest oli aga suurem osa suunatud Lätti ja Leetu, mis kriisist kõige enam haaratud.

Kraft nägi ohtu selles, et ka tulevased investeeringud suunatakse samadesse sektoritesse ja valdkondadesse. Rohkem oleks võinud tema sõnul kriisist õppida.

Ta lisas, et senisest enam tuleks panustada innovatsiooni ja ettevõtlus tuleks muuta elustiiliks. Selleks tuleks aga ka maksukoormust alandada.

Krafti sõnul on Põhjamaad taastunud kriisist suhteliselt hästi, kuid Eestis võtab see veel aega. Siiski on Eesti kui riigi maine investeeringute sihtkohana tema hinnangul paranenud.

Pangajuhi sõnul võiks ka Eesti oma ettevõtted ja eraisikud nüüd rohkem arengusse investeerima hakata. Hoiuste jääk on praegu 135 miljardit krooni ja sellest suure osa võiks kasutusse võtta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles