Keskkonnaministeeriumi kantsler: mul pole midagi öelda

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus.
Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus. Foto: Toomas Huik

Keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus, kes kuulub ka RMK nõukokku, ei soovi kommenteerida skandaalset metsaveohanget, kus firmad sõlmisid väidetavalt kartellileppe.


«Meile teadaolevalt alustati uurimist RMK juhtkonna avalduse alusel, kuid informatsiooni kriminaalmenetluse uurimistoimingute ja esitatud kahtlustuste kohta saab anda ainult uurimistoimingute teostaja,» teatas Annus pressiesindaja vahendusel.

Konkurentsiamet lõpetas veebruaris 2008. aastal toimunud RMK metsaveohanke uurimise. Väidetavasti sõlmisid metsaveofirmad hankel kartellileppe ja jagasid omavahel lepingud.

RMK korraldas 2008. aasta suvel metsaveohanke, millega otsis vedajaid viieks aastaks. Hanke maht oli ligi 2 miljardit krooni, selle korraldas aga vaid üks inimene, metsamajanduse peaspetsialist Rainer Laigu.

Laigu on saanud aga kahtlustuse kartellileppele kaasaaitamises.

RMK juhtkond hindab, et metsafirma sai äpardunud hankega kümneid miljoneid kroone kahju. Peale selle on kõik pettusekahtlusega lepingud tänini jõus. Ka Laigu töötab endiselt RMKs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles