Sügisel jõuavad Eesti jaekettides müügile mitmed uued lihatooted: Rakvere viinerid, milles on tavaline sool asendatud meresoolaga ja Atria Eesti talvetooted.
Poelettidele jõudsid meresoolaga viinerid
Rakvere Lihakombinaat tõi septembris turule Lihaka Doktoriviineri, milles on 75 protsenti liha nagu ülejäänud Lihaka sarja toodetes, ja kus tavaline sool on asendatud mineraalaineterikka meresoolaga.
«Pöörasime Doktoriviineri puhul erilist tähelepanu tervislikkusele ja asendasime tavalise soola meresoolaga, mis sisaldab lisaks naatriumile ka teisi inimese organismile kasulikke mineraalaineid nagu jood, kaltsium, kaalium ja magneesium,» kirjeldas Rakvere Lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõoke toodet. Ta lisas, et uue Lihaka Doktoriviineri kontseptsiooni tuumaks on traditsiooniline ja kvaliteetne Doktorivorsti retsept, mida iseloomustavad kõrge lihasisaldus ja klassikalised vürtsid.
Atria Eesti toob aga talveperioodiks turule kümme uut toodet, millest üheksa kannab Maks ja Mooritsa kaubamärki ning Wõrolt tuleb müüki Wõro Verivorst.
Maks ja Moorits pakub talveks Tooma verivorstikesi lambasooles, Mozzarella ahjuvorste, Ahjukarbonaadi, Peekoni ahjurulli, Kaerakaela, Pruulimeistri ahjuliha, Mozzarella ahjupraadi, Ahjupeekonit ribikondiga ning Ahjuribi. Kõige traditsioonilisema maitsega on Ahjukarbonaad, Peekoni ahjurull, Ahjupeekon ribikondiga ning Ahjuribid.