Ministeerium: Leedu piimatoodete vedu Venemaale jätkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Impordikeeld võib süüa Vene piimatööstuse kasumid.
Impordikeeld võib süüa Vene piimatööstuse kasumid. Foto: SCANPIX

Leedu põllumajandusministeeriumil ei ole ametlikke andmeid, et Vene toll oleks hakanud takistama Leedu piimatoodete sissevedu, ütles pressiesindaja Ramunė Visockytė BNS-ile.

Teisipäeval ületas takistusteta piiri Leedu firma Žemaitijos Pienas veok piimatoodetega, lisas ta.

Põllumajandusministeeriumi põllumajanduse ja toiduainete osakonna juhataja Rimantas Krasuckis ütles BNS-ile, et ministeerium ei ole veel Venemaalt ametlikku infot saanud.

«Meetmed rakendati enne dokumentide saatmist. Ilmselt olid kaupmehed need, kes seda esimesena tunda said. Kahjuks nii tehakse,» tõdes ta.

Vene tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor teatas esmaspäeval oma kodulehel, et andis tolliametnikele leedulaste nõrgenenud kvaliteedikontrolli tõttu korralduse Leedu piimatooteid riiki mitte lasta.

Kuid Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarkontrolli amet Rosselhoznadzor teatas hiljem, et ei ole Leedu piimatoodete sissevedu peatanud ja saatis sellekohase järelepärimise Rospotrebnadzorile,

Kvaliteedinõuetele mittevastavate ettevõtete seas nimetati firmasid Pieno Žvaigždės ja Rokiškio Sūris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles