Sõerd: riigieelarvet ei tohiks koostada defitsiidiga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd..
Aivar Sõerd.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti ei tohiks eelmise rahandusministri Aivar Sõerdi hinnangul järgmise aasta riigieelarvet koostada puudujäägiga.

 

Sõerdi sõnul oleks defitsiit mõeldav ainult kas tõsiste raskuste või suurte ja oluliste reformide ajal, vahendasid ERRi uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ta hoiatas, et ehkki mitmetes riikides on eelarve läinud defitsiiti just suure majanduskasvu järel tekkinud mõõnaperioodil, saab langusest hiljem välja tulemine hoopis raskem olema, sest kord seda teed minnes reeglina defitsiit enam ei kahane.

Rahandusministeri ametit viis aastat tagasi pidanud praegune reformierakondlane Harri Õunapuu pidas eelarve tasakaalust loobumist mõeldavaks aga siis, kui tekib oht, et miljarditesse kroonidesse küündivad Euroopa abirahad jäävad kasutamata.

Säärase olukorra puhul tuleks tema arvates võtta ressursid kasutusele, ehkki see viiks eelarve defitsiiti. See oleks eksministri sõnul siiski pigem tehniline küsimus, mida ei maksaks üle tähtsustada, sest abirahade mittekasutamine oleks riigile kahjulikum.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles