Kalandustootjate ühendused rajavad rannikule kolm suurt külmhoonet, mis tähendab, et kala saab kiirelt pärast püüki külmutada ning seetõttu kvaliteetsemana ka kallimalt eksportida.
Kalandustootjad rajavad rannikule kolm suurt külmhoonet
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on kala kiire külmutamine kohe pärast püüdmist võimalik, kuid keeruline - külmlaod on väikesed ning asuvad üle Eesti, vahendas
«Aktuaalset kaamerat».
Haapsallu, Paldiskisse ja Pärnumaale rajatavad külmhooned on suured - nende ööpäevane külmutusvõimsus on 200 tonni.
Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi sõnul muudab külmutushoonete ehitamine kalandussektori konkurentsivõimelisemaks. 90 protsenti Eesti vetes püütud kalast läheb ekspordiks, sellest suurem osa Venemaale, Ukrainasse, aga ka Kasahstani ja Moldovasse.