Viinapudeli hind tõusis 6-10 krooni võrra

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laua viin.
Laua viin. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aasta algusest jõustunud alkoholi aktsiisitõus kajastub nüüd ka poelettidel: odavamale pooleliitrisele viinapudelile on see lisanud 6 krooni, kallimatele markidele aga 10 krooni ringis.


Tänu mõningasele alkoholi ette varumisele aasta lõpus venitasid kaubaketid viinahinna tõusuga veebruarini välja, kuid nüüd tuleb kõikjal hundijalavee eest senisest mitu kroon rohkem välja käia. Müügid kauplustes on seetõttu langenud, salaturg aga tootjate hinnangul aktiviseerunud.

Altia Eesti juhatuse esimees Ivar Aus ütles, et tegelik hinnatõus ületas aktsiisiga määratud kümmet protsenti. «Kuna kliendid saavad allahindluseid ja boonuseid aktsiisiga hinnast, siis aktsiisimäära tõustes suurenevad kunstlikult ka allahindlused, seetõttu tuleb hindu ka vastavalt korrigeerida,» selgitas ta. Näiteks lisandub käibemaks juba kõrgemale hinnale.

Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuht Kadri Lainas ütles, et kange alkoholi hind kerkis veebruaris ligikaudu 10 protsenti ja kõige odavam Aus Viin maksab selles poeketis nüüd varasema 56,90 krooni asemel 62,90. See on vähendanud veebruarikuu viinamüüki 6 protsendi võrra.

Rimi ostudirektor Vaido Padumäe kinnitas, et ehkki aktsiisitõus pooleliitrisel viinapudelil oli 4 krooni, siis muude, kaasnevate kulude tõttu on tegelik hinnatõus olnud mõnevõrra suurem. Täna maksab Laua Viin Rimis 69,90 krooni. Aktsiisitõusu mõju viina müügile ei ole olnud Rimi ketis märkimisväärne vaid tänu sellele, et Rimi enda privat label viina Beloff turule toomine on kange alkoholi müüki kasvatanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles