/nginx/o/2010/02/20/316794t1h0cd5.jpg)
Järgmisel kolmapäeval peolauda kattes piisab üsna tavalisestki roast, kui selle serveerimisele piisavalt tähelepanu pöörata.
Restorani Travel kokk Jaanus Tombak ütles Õhtulehele, et roa enda kaunistamise kõrval võiks rõhku panna ka lauanõudele.
Toidu serveerimine algab taldriku valikust – pidulikul puhul võiks see olla tavalisest suurem, lausa väikese kandiku mõõtu, et ruumi jääks nii roale kui kaunistustele ning lisaks veel vaba pinda.
Rusikareegli järgi peaks taldriku ääred vabaks jääma, et sööjal ei tekiks kahtlus, kas roa laualetooja sõrm juhuslikult toitu ei puutunud.
Samuti võiks sutsuke vaba pinda jääda veel kuhugi, et söömise ajal poleks hirmu, et osa roast üle ääre laudlinale valgub.