Läti sai laenu IMFilt kätte

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima. Foto: AP / Scanpix

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kandis reedel Läti rahandusministeeriumile üle kolmanda osa lubatud laenust - 200 miljonit eurot ehk üle 3,1 miljardi krooni.


LETA edastas, et esimese osa IMFi laenust sai riik juba 2008. aasta detsembris ning teise osa 2009. oktoobris.

Läti kavatseb sel aastal laenata rahvusvahelistelt võlausaldajatelt kokku 2,7 miljardit eurot ehk peaaegu 43,3 miljardit krooni, kuid seda on oluliselt vähem kui algselt plaaniti.

Euroopa Komisjonilt saavad lõunanaabrid 700 miljonit eurot ning IMFilt kokku 500 miljonit eurot.

Põhjamaad - Rootsi, Taani, Soome, Norra ja Eesti - annavad Lätile ühiselt kokku 1 miljard eurot, edastas LETA.

200 miljonit eurot saab riik veel Maailmapanga arvelt, ülejäänud 300 miljonit eurot annavad Tšehhi, Poola ning Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupank (EBRD).

2011. aastal laenab Läti praeguse plaani kohaselt 200 miljonit eurot Euroopa Komisjonilt ja veel 400 miljonit eurot IMFi salvest, samas kui Põhjamaad annavad siis 900 miljonit eurot.

Läti on seni saanud rahvusvahelistelt võlausaldajatelt kokku 3,5 miljardit eurot laenu..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles