Ministeerium: E.O.S. ei pidanud oma lubadust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaterminal Maardus.
Naftaterminal Maardus. Foto: Küllike Rooväli.

Justiitsministeeriumi teatel on Maardu vangla rajamise vastu võitlev AS Vopak E.O.S. taganenud oma varasemast lubadusest, millega anti vangla rajamisele oma nõusolek.


«AS Vopak E.O.S. on taganenud oma lubadustest ning esitanud vastuolulisi põhjendusi oma tegevuse kohta,» teatas     justiitsministeerium.

Ministeeriumi kinnitusel saatis AS E.O.S. 2007. aasta oktoobris Maardule kinnituskirja uue Tallinna vangla detailplaneeringu kohta.

Kirjas, mille allkirjastasid ettevõtte juhatuse liikmed Anatoly Burnosov ning Boriss Akulenko, seisab E.O.S.-i kinnitus, millega ettevõte loobub kõigist Vana-Narva maantee 13 maaüksuse ja lähiala detailplaneeringu kohta esitatud mittenõustuvatest ettepanekutest ja vastuväidetest ning on nõus nimetatud detailplaneeringu kehtestamisega.

Kuigi 2008. aastal omandas poole AS E.O.S. osalusest Vopak, oli ka tänane ettevõtte juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer kinnituskirja saatmise ajal AS E.O.S.-i juhatuse liige.

«Vastavalt Eesti seadustele ei saa kinnitatud detailplaneeringut enam vaidlustada, kuid just detailplaneering määrab ära selle, et Vana-Narva mnt 13 maaüksusele on edaspidi võimalik ehitada vaid vangla,» märkis ministeerium.

Samuti tõdetakse, et Vopak E.O.S. ei ole oma varasemast lubadusest hoolimata nüüd uue vangla rajamisega nõus ning peamise argumendina tuuakse vangla asukoha ohtlikkust.

Sama ettevõte on siiski kinnitanud, et nende terminal ja torud ei kujuta ohtu Maardus praegu töötavale vanglate haiglale, mis asub rajatistest täpselt sama kaugel kui planeeritav vangla.

Ministeeriumi teatel pole päästeameti ega keskkonnateenistuse hinnangul Vopak E.O.S. terminal ja torud ohtlikud ei vanglate haiglale ega ka uuele Tallinna vanglale.

«Kui amet ja teenistus oma hinnangutes eksivad ning AS VOPAK E.O.S. tegevus on sedavõrd ohtlik kui ettevõte väidab, on täna kõige suuremas ohus ligiduses elavad Muuga aedlinna elanikud,» teatas ministeerium.

Oma ärihuve seoses vastuseisuga uue vangla rajamisele on Vopak E.O.S. eitanud.

Samas piirkonnas algatatud planeeringust selgub siiski, et firma soovib laiendada oma tegevust osalt ka nendele kruntidele, kuhu on planeeritud vangla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles