Ajaleht: kinnisvarafirma maksis Hannahi arveid kinni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Hannah viies aasta eest Radissoni katusel esitlemas oma albumit «Fly away».
Lauljatar Hannah viies aasta eest Radissoni katusel esitlemas oma albumit «Fly away». Foto: Raivo Tiikmaa

Endise tegevjuhi väitel on kinnisvarafirma Krausberg Kinnisvara maksejõuetuses osaliseks põhjuseks ka lauljatar Hannahi liigne toetamine.


Tuntud ärimees Alvar Ildi perefirma Krausberg Kinnisvara toetas tõhusalt tema minia, laulja Hanna Ildi ehk artistinimega Hannahit, kes tegutses ettevõttes turundusjuhina, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Täna väidab ettevõtte endine tegevjuht Martin Kõiv aga, et talle ei ole tagasi makstud ei ettevõttele antud laene ega tasutud ka aastase töö eest.

Koos enda säästude arvelt makstud omakapitaliga väidab mees end olevat firmasse kaotanud enam kui 700 000 krooni.

Kõiv on võla sissenõudmise üle andnud Lauri Vitsuti Majanduskaitse Büroole, mis esitas juunis kohtule taotluse kuulutada välja ettevõtte pankrot.

Martin Kõivu juriidilise esindaja Lauri Vitsuti sõnul oli üheks konflikti põhjuseks asjaolu, et Kõivust mööda minnes esitati firma raamatupidamisele väljamaksmiseks Hanna Ildi lauljategevusega seotud kulusid.

Vitsut väitis, et tema klient Kõiv oli küsimuse üles tõstnud 2006. aastal toimunud firma osanike koosolekul, kus nõudis, et selliseid kokkuvõttes nelja nulliga kulutusi Krausberg Kinnisvara arvelt ei tehtaks.

Kuid teda ei võetud kuulda ja tõrjuti firma juhatusest välja. Ettekäändeks toodi, et ettevõte polnud suutnud aasta jooksul pärast asutamist kasumit teenida. Kõiv töötas Krausbergi tegevjuhina märtsist 2005 kuni märtsini 2006.

Kuid veel hiljem, 2007. aastal räägiti Kõiv pehmeks, et ta laenaks firmale 230 000 krooni, et maksu- ja tolliameti maksuvõlga ära maksta.

Muidu ei saanud firma ühte kinnistut müüa, sest maksu- ja tolliamet oli sellele keelumärke pannud. Kõivule anti mõista, et kui kinnistu müüakse, makstakse ka võlad. Kuid see jäi asjatuks lootuseks.

Samuti oli Vitsuti kinnitusel Kõivus rahulolematust äratanud augustis 2005 E-Klassi Mercedese liisimine lauljatarile firma arvelt.

Ettevõte polnud sel ajal õieti veel jalgugi alla saanud, sest maaklerid võeti tööle aprillis 2005 ja esimene käivegi hakkas tekkima juunis 2005. Kõiv ise töötas üldse ilma palgata ja elas säästudest, sest tal oli kahju alustavast ettevõttest raha võtta.


Krausberg Kinnisvara rajaja, tuntud kinnisvarafirmat SRV juhtiv Alvar Ild keeldus ettevõtte tõenäolise pankroti teemal pikematest kommentaaridest.

Ta märkis vaid, et ettevõtte raske finantsseisu tingis üleüldine langus kinnisvaraturul. Krausberg Kinnisvara praeguse tegevjuhi Aare Kutseri sõnul tekitas ettevõtte jaoks raske finantsseisu pikale veninud nõudluse puudus kinnisvaraturul.


Mis puudutab Martin Kõivu nõudeid, siis Kutseri kinnitusel vaieldakse need selgeks kohtumenetluses.

«Kõiv oli ettevõtte esimene juht ja ei tulnud oma ülesannetega toime, mistõttu ettevõtte üldkoosolek vabastas ta juhatuse liikme kohalt,» väitis Kutser. Mis puudutab lahkarvamusi Hannahiga seotud kulude teemal, siis peab Kõiv peab Kutseri kinnitusel oma väiteid ise tõestama.

Küsimusele, kas Hanna Ild tegi ka turundusjuhi tööd, või oli see töökoht pigem sümboolset laadi, kostis Kutser, et Hanna Ild palgati kui vastava kõrgema haridusega spetsialist juhtima turundus- ja imago alast tegevust ettevõttes.

Selle tulemusena on loodud üldtuntuse leidnud ettevõtte imago ja kaubamärk. Kutseri teada tegi Hanna tööd alla turuhinna, ja seda perekondlikest suhetest tuleneva lojaalsuskohustuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles