Digiallkirja looja jõudis lõpuks plussi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal lisandus ID-kaardi elektroonilisi kasutajaid üle 118 000.
Eelmisel aastal lisandus ID-kaardi elektroonilisi kasutajaid üle 118 000. Foto: Toomas Huik.

Eesti juhtiv sertifitseerimisteenuste ja -toodete pakkuja ning digitaalse allkirjastamise tehnoloogia looja AS Sertifitseerimiskeskus jõudis läinud aastal esimest korda kasumisse.


Möödunud aasta kujunes ettevõttele vaatamata kriisile edukaks: käive kasvas koguni 42 protsenti, ulatudes 47,5 miljoni kroonini.



Kasumit õnnestus ettevõttel teenida aga oma senise ajaloo jooksul esmakordselt - kui 2008. aasta lõpetati 6,2 miljoni kroonise kahjumiga, oldi eelmise aasta lõpuks hoopis 5,6 miljoniga plussis.



Sertifitseerimiskeskuse (SK) juht Kalev Pihl selgitas, et eelmisel aastal lisandus ID-kaardi elektroonilisi kasutajaid kokku 118 363, mis suurendas ka ettevõtte teenuste tarbimist.



«Kindlasti oli oluline ka see, et esimest korda ajaloos õnnestus eelmisel aastal saada raha ID-kaardi baastarkvara kasutamise tugiteenuse eest. Siiani oli nii baastarkvara arendus kui ka tugi SK omavahenditest finantseeritud,» ütles Pihl.



Tema sõnul võib välja tuua ka ettevõtte ID-piletiga seotud osa müüki eelmise aasta lõpus, mis mõjutas nii ettevõtte fookust kui ka kasumit teatud määral. Käivet see siiski eriliselt ei mõjutanud.



Selle aasta alguses keskendub Sertifitseerimiskeskus Leedu turule, eesmärgiga integreerida sealsel turul erinevad allkirjastamise vahendid.



Samuti avaldas Pihl lootust, et koostöös kolme pakkujaga saab Eesti turul ka mobiil-ID nüüd suurema kasutajaskonna endale.



«Teenus ise on saanud kasutajatelt hea tagasiside, kuid kasutajate arv saaks olla kindlasti suurem. Samuti loodame, et politsei- ja piirivalveamet jõuab hakata välja andma digitaalset isikutunnistust,» tutvustas Pihl plaane.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles