Omavalitsused ostavad-müüvad Saare veevärgi aktsiaid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Saaremaa maakondliku ühisveevärgi projekti lõpusirgel on terve rida omavalitsusi tegemas ostu-müügitehinguid neile kuuluvate Kuressaare Veevärgi aktsiatega, et viia tasakaalu projektiga saadud tulem ja osalus vee-ettevõttes.


Viimase kolme kuu jooksul on neljas tehingus omanikku vahetanud 483 aktsiat ehk rahalises vääringus 0,72 miljonit krooni, kirjutab Meie Maa.

Tuhandekroonise nimiväärtusega aktsia müüakse ülekursiga 500 krooni ehk 1500 krooni eest.

Kuressaare Veevärgi juhataja Illar Noot märkis, et aktsiate ost-müük käib seoses maakondliku ühisveevärgi projekti lõpetamisega.

«Hange pandi ju mahuliselt kokku neli-viis aastat tagasi, nüüd tuleb suhted omavahel korrigeerida. Kes tahtis rohkem töid teha, see peab ka aktsiaid juurde ostma,» rääkis ta.

Omavalitsused viivad sellega paika nende tegeliku osaluse veefirmas, mis sõltub ühe või teise valla tööde mahust - mida suurem maht, seda suurem ka osalus, ja vastupidi.

Aktsiatehingud on tinginud ehitustööde lõplike maksumuste täpsustumine, mille tulemusena ühed omavalitsused peavad kavandatavast suuremate tööde katteks aktsiaid juurde ostma neilt, kelle ehitusmahud osutusid planeeritust väiksemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles