Laar: maksukoormust tuleb alandada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Mihkel Maripuu

IRLi juht Mart Laar ütles täna riigikogus uute töökohtade loomisest kõneldes, et maksukoormust enam tõsta ei või ja pigem tuleks seda alandada.


Et tööpuuduse kasvu selle aasta lõpuks peatada, tuleb Laari sõnul võtta eest nii roosad kui mustad prillid ja tõele näkku vaadata.

Laari sõnul ei saa ükski valitsus luua töökohti, küll aga saab see luua ettevõtlusele sobivat keskkonda. Selleks tuleks Eestis tema sõnul vähendada ettevõtjate maksukoormust nutikate töökohtade loomisel ja viia ellu juba alustatud reformid. Sotsiaalmaksule tuleks lagi ette panna ja eksporditagatiste süsteem täielikult ellu viia.

Korterelamute energiasäästlikkuse parandmiseks, mis annab töökohti, tuleb müüa saastekvoote. Ettevõtjaid tuleb Laari sõnul ka konkreetselt toetada - näiteks palgatoetuste kaudu.

Uudsena käis Laar välja ettepaneku ametiühingutele ja tööandjaile kaaluda võimalust võtta omal soovil inimesi tööle ka alla alampalga suuruse tasuga.

«Parim majanduspoliitika on tõhus hariduspoliitika ja seda saab edukalt kasutada ka võitluses tööpuudusega,» lausus Laar. Õpingute jätkamise programm on tema hinnangul igati tervitatav. Samuti tuleks tõsta insernerihariduse osakaalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles