Taavi Rõivas: Eesti on riigirahanduse Euroopa meister

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest esimehe Taavi Rõivase sõnul on Eesti oma konservatiivse rahanduspoliitikaga eeskujuks tervele Euroopa Liidule.


«Positiivne tähelepanu Eesti vastu on olemas ning seda on kinnitanud nii pankade kui börsi esindajad. Usaldus ja huvi Eesti majanduse vastu on oluliselt tõusmas,» kommenteeris Rõivas Eesti liikumist euro suunas.



Ka usub rahanduskomisjoni esimees, et 26. märtsil tehakse teatavaks uudis selle kohta, et Eesti on täitnud eurole üleminekuks kõik vajalikud Maastrichti kriteeriumid, mis on omakorda positiivseks signaaliks välisinvestoritele.



Rõivase sõnul tuuakse hetkel Euroopas esile kahte äärmust: skaala ühes otsas nähakse Euroopa rahanduse «paha poisina» Kreekat. Kreeka vastandina tõstetakse aga esile tihtipeale just Eestit, kellel õnnestub järgmisel aastal suure tõenäosusega ainsana uutest riikidest euro kasutusele võtta.



Rõivase sõnul võib naljaga pooleks öelda, et Eesti näitab end hetkel vaatamata raskele ajale riigirahanduse Euroopa meistrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles