Evli jõudis kasumisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Margus Ansu.

Evli Grupp teenis 2009. aastaga kasumit 57,9 miljonit krooni. 2008. aastal oli Evli kahjum 17 miljonit krooni.

Evli Grupi netotulu oli 53,8 miljonit eurot ehk 841,8 miljonit krooni, mis on 4 protsenti vähem kui eelmisel aastal.

Grupi netotulu vähenemise taga on ennekõike terve aasta jooksul püsinud keeruline ärikeskkond, mis tingis teenustasudena saadud tulude vähenemise, teatas ettevõte.

Äritulemusi mõjutas ka grupile kuuluvate riskikapitali investeeringute ümberhindlus esimesel poolaastal. Grupi netotulu ja kasumit suurendas treasury-tegevus. Aasta teisel poolel parandas Evli tulemusi jätkuv aktsiahindade tõus kõikjal maailmas, mida toetasid ettevõtete paranenud tulemused ja prognoosid ning endiselt madalal püsivad intressimäärad.

Grupi eelmise aasta maksu- ja jaotamiseelne kasum moodustas 129,9 miljonit krooni. Grupi tulu-kulu suhe oli 1,1, mis on sarnasel tasemel 2008. aastaga (1,0).

2008. aastal läbi viidud kulukärbete tulemusena vähenesid grupi püsikulud 2009. aastal 24 protsenti ehk enam kui 203,4 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles