Ösel Fish OÜ Nasva tsehhis häälestatakse uut, üle 10 miljoni krooni maksvat tootmisliini, millel katsepartiina tehti esimesena Eesti kalatööstustest vürtsiheeringa filee õlis.
Kalatehas hakkas vürtsiheeringat valmistama
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Me peame ju leidma midagi uut, et karmis konkurentsis püsida. Kui vürtsikilu ja vürtsiräime on eestlased ja ida- eurooplased omaks võtnud, miks siis mitte ei peaks maitsma ka vürtsiheeringas,» arvas Ösel Fish OÜ juhataja Mauno Leppik ajalehele Meie Maa.
Juhataja sõnul on ühes tootes kõige olulisem töö ja retsept, vürtsiheeringale lisatakse eestimaist rapsiõli ja saare naised on tunnustatud kalatöötlejad. Heeringafilee ostetakse Norrast, selle on masinad seal fileerinud ja naha eemaldanud, valmis vürtsi- ja soolaheeringat tehakse Saare Hõbe kaubamärgi all.