Savenkov müüb piiritusetehaseid

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Savenkov 2001. aastal.
Igor Savenkov 2001. aastal. Foto: PEETER RAIDLA SL ÕHTULEHT

Raskustesse sattunud viinaärimees Igor Savenkov pakkus Livikole Rakvere ja Moe piiritustehaseid, kuid Eesti suurim alkoholitootja põlgas need ära.

Igor Savenkovile kuuluv Onistar kerkis vahetult pärast aastatuhande vahetust Eesti suurimaks viinatootjaks, ent turupositsioonis tublisti järele andnud ning aasta alguses pani maksu- ja tolliamet Savenkovi viinaäri üldse kinni, kuna Onistar sattus makseraskustesse, kirjutab

Eesti Ekspress

.

Eesti mõlemad piiritusetehased kuuluvad Savenkovile, ent Moe tehas seisab juba mõnda aega ja Rakvere tehaski ei tööta täistuuridel, nii pakkuski ta neid väidetavalt kokku 200 miljoni krooni eest Livikole.

Liviko toormevajadus oleks piisav, et tehased taas mühinal tööle panna, ent Liviko spetsialistid nägid ainsa võimalusena vanade tootmishoonete maha lõhkumist ning nende asemele uue tootmise ehitamist, ent sel juhul oleks täiesti mõttetu laduda lauale hulk miljoneid vana tehase eest.

Liviko toodab viina välismaisest toormest, sest kvaliteet on tegevjuht Janek Kalvi sõnul parem ning hind odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles