Roubini: maailmamajanduse kasv jääb kesiseks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nouriel Roubini.
Nouriel Roubini. Foto: Reuters / Scanpix

USA, Euroopa ja Jaapani majanduskasv jääb tagasihoidlikuks, sest valitsused, elanikud ning pangad on pingeliste eelarveprobleemide tõttu sunnitud püksirihma pingutama, lausus New Yourgi ülikooli majandusprofessor Nouriel Roubini.


CNBCle antud intervjuus toonitas Roubini, kekspangad ning valitsused ei tohi majanduse turgutuspakettidega üle pingutada, sest see võib viia Kreekaga sarnaste probleemideni.

Professori sõnutsi peavad inimesed lõpuks aru saama, et eelarvepuudujääk on tõsine asi, mis pärsib majanduse taastumist.

Roubini prognoosis, et USA majandus jääb loiuks ning ka tööjõuturg ei taastu kiiresti. Tema sõnutsi USA majandus selle aasta esimesel poolel kasvab, kuid aasta teisel poolel tuleb tagasilangus.

USAs peaks tööpuuduse stabiliseerumiseks igas kuus juurde tekkima 125 000 töökohta, turu taastumiseks peaks neid aga tekkima 150 000, märkis ta.

Roubini sõnutsi süvenevad USA eelarveprobleemid.

Tugeva majanduskasvuga riigid nagu Hiina peavad Roubini sõnul rahanduspoliitikat kiiresti karmistama, sest vastasel juhul ülekuumenemine jätkub ning riskid majanduslanguseks suurenevad.

Kui Hiina ei astu praegu selles suunas kiireid samme, siis aasta teisel poolel peavad need olema jubatõsisemad. Arvestades, et USAs, Euroopas ja Jaapanis majandus samuti aeglustub, toob see üleilmselt kaasa uue languse, rääkis Roubini.

Professor hoiatas ka uute majandusmullide tekke eest, sest pangad on taas oma vana tegevuse juurde asunud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles