Disainikoondis Frankfurdis

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peegelduv rippvalgusti: autor Pavel Sidorenko ristis selle «Lamp 360». Tootja Adensen Furniture.
Peegelduv rippvalgusti: autor Pavel Sidorenko ristis selle «Lamp 360». Tootja Adensen Furniture. Foto: EESTI DISAINERITE LIIT

Saksamaal Frankfurdis praegu toimuval sisustusmessil «Ambiente» osaleb oma väljapanekuga ka Eesti Disainerite Liit (EDL). Euroopa rahapealinnas esitletakse meie disainerite väikeettevõtetes valminud tooteid.



Kuna «Ambiente» žüriile meeldis eestlaste tunamullune väljapanek messil «100% design. London», siis sai EDL kutse ka tänavusele messile. 



Saksamaal näitavad oma loomingut Keret Altpere, Ilona Gurjanova, Monika Järg, Kerttu Laane, Annike Laigo, Merike Rehepapp ja Marko Ala, Jan Graps, Tarmo Luisk, Jaanus Orgusaar, Ken Ruut, Pavel Sidorenko, Margus Triibmann, Tõnis Vellama ja Igor Volkov. Rõõmustav on seegi, et Sidorenko ja Volkovi tooted valiti omakorda «Ambiete» trendifoorumile.



«Meie põhjamaiselt lihtsa joonega, samas peenekoelistes, kaunites ja humoorikates toodetes on põimunud kvaliteet kasutajasõbralikkusega,» iseloomustab väljapanekut EDLi esimees Ilona Gurjanova.



Disainerite liit pani aluse uuele kaubamärgile design_estonia, mille kaudu tutvustatakse meie autorite ja väiketootjate tööd välismaal. «Saksamaal loodame luua sidemeid, leida uusi koostööpartnereid ja edasimüüjaid,» mainis Gurjanova. «Meid on toetanud ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Õnneks on riik aru saanud, et disainil on majanduses oluline koht.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles