Transpordi ametiühing sõlmis maanteeametiga uue kollektiivlepingu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Transpordi ametiühing allkirjastas eile esimese kollektiivlepingu uuenenud maanteeametiga.

Sellega fikseeriti kahepoolselt maanteeameti ja selle regionaalsete asutuste töötajate töötasustamise põhimõtted, puhkusekorraldus ning töötajate muud tööalased tagatised.

Kollektiivleping reguleerib ametiühingu teatel nüüdsest ka senise autoregistrikeskuse töötajate töötingimusi ning tasandab asutustes töötavate ametnike ja töölepinguliste töötajate seadustest tulenevaid erisusi.

Ametiühing taotles maanteeametiga läbirääkimiste alustamist juba pärast ameti reorganiseerimist möödunud suvel, kui ameti uus juhtkond otsustas tühistada ühepoolselt seni samu teemasid reguleerinud üldtöökokkulepe ning 18 aastat väldanud sotsiaaldialoog ähvardas katkeda.

Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul on sõlmitud kollektiivlepingu näol seetõttu tegemist märkimisväärse saavutusega ja see annab maanteeameti kohalike asutuste töötajatele oluliselt suurema kindlustunde kui juhtkonna ühepoolselt allkirjastatavad käskkirjad.

Petersoni hinnangul näitavad transpordisektori viimased arengud, et kollektiivlepingud on töötaja seisukohalt jätkuvalt vajalikud ning tööandjatega on võimalik neis küsimustes ka kokkuleppele jõuda.

Maanteeameti varasematest struktuuriüksustest on kollektiivlepingud tänaseks sõlmitud Lääne-Viru, Rapla, Saare, Pärnu, Valga, Põlva, Tartu ja Võru maakonna tee-ettevõtetes, läbirääkimised kestavad ning leping ootab sõlmimist Jõgevamaa ja Järvamaa tee-ettevõttes.

«Ka rasketes tingimustes näevad asutuste juhid, et sotsiaaldialoog ning partnerlus töötajaid esindavate ametiühingutega on tulemusik ja see edendab ettevõtet,» tõdes Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles