Perens: sihilikku laenamise vähendamist ei tule

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Eesti  juht Priit Perens.
Swedbank Eesti juht Priit Perens. Foto: Foto: Artur Sadovski/Postimees.

Kuigi Swedbank Grupi juht Michael Wolf lubas vähendada laenuandmist Baltimaades, ütles panga Eesti juht Priit Perens, et sihilikult seda tegema ei hakata, kuid andis mõista, et laenamine võib väheneda puhtalt laenajate huvipuudusest.


Wolf tuli täna hommikul panga majandustulemusi tutvustades välja avaldusega, et Swedbank kavatseb vähendada laenuandmist lisaks Baltimaadele ka Venemaal ja Ukrainas. Perens kinnitas see-eest, et vähemalt Eesti kohta see ei käi.

«Mis puudutab Venemaad ja Ukrainat, siis need ei ole enam meie koduturud ja seal tõmmatakse otsi koomale. Mis puudutab Baltikumi või konkreetselt Eestit, siis mingeid eraldi eesmärke vähendamiseks ei ole,» sõnas pangajuht. Küsimusele, miks tema ülemus hommikul seda väitis, ei osanud Perens kohe vastust anda. Hiljem täpsustas pangajuht, et tegemist oli üldistusega kogu piirkonna kohta.

Pangajuhi sõnul vähenes huvi uute laenude vastu pärast Põhjamaades toimunud kinnisvarakriisi ning sama võib juhtuda ka Eestis. Ehk siis inimesed ei taha enam laenata? «Jah. Või ütleme niimoodi, et laenatakse vähem kui laenuportfell amortiseerub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles