Levada: leidsime saneerimisest kaitset SEB eest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Levada.
Viktor Levada. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus algatas 2. veebruaril metallitöötleja OÜ Levadia Metall saneerimismenetluse. Firma suuromanik Viktor Levada lausus, et eelkõige oli ettevõte sunnitud otsima saneerimismenetlusest kaitset SEB Panga lühinägeliku ja kompromissitu tegutsemise vastu.

«SEB Pank on esitanud Levadia Metalli vastu 60 miljoni krooni suuruse nõude tehingust, mille käigus Levadia Metall garanteeris Tallinna Masinaehitustehase kinnisvara ostu. Samal ajal, kui Levadia Metalli peamised võlausaldajad Sampo Pank, Nordea Pank ja Unicredit usuvad ettevõtte edusse ning on alustanud Levadia Metalliga konstruktiivseid läbirääkimisi võlgade restruktureerimise osas, on SEB viimase kuue kuu jooksul lükanud tagasi kõik katsed läbirääkimisteks võlgade restruktureerimise üle ja esitanud mittetäidetavaid nõudmisi ultimatiivses toonis,» kurtis Levada.

Levadia Metalli saneerimisavalduse kohaselt oli ettevõttel eelmise aasta 30. novembri seisuga 996,9 miljonit krooni eest käibevara ja 502,4 miljonit krooni eest lühiajalisi kohustusi.

SEB kõrgendatud äririski divisjoni juht Gerd Krieger ütles Levada probleemid kommenteerides, et kuna kliendiandmed on konfidentsiaalsed, ei saa pank rohkem antud küsimust kommenteerida, kui et panga kompromissiotsingud luhtusid ja läbirääkimised lõppesid kuus kuud tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles