Apple’i kasum ületas ennustusi

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i kauplus Los Angeleses 21. juulil.
Apple'i kauplus Los Angeleses 21. juulil. Foto: Reuters / Scanpix

USA tehnoloogiafirma Apple kasum ületab tublisti nende endi plaanitut, ent hoiatus, et alanud kvartali müük võib jääda analüütikute ennustustest väiksemaks viis aktsia hinna börsil langusse.


Eile avalikustas Apple juuniga lõppenud kvartali majandustulemused. Ettevõtte müügitulu oli 7,46 miljardit dollarit ning kasum 1,07 miljardit dollarit, ehk 1,19 dollarit aktsia kohta. Eelmisel aastal samal ajal oli firma käive 5,41 ja kasum 0,818 miljardit dollarit.

Aprillist juunini müüs Apple 2,5 miljonit Mac'i arvutit, 11 miljonit iPodi ja 717 tuhat iPhone nimelist mobiiltelefoni.

Aastaga on Mac'i arvutite müük kasvanud 41 protsenti ja iPhone'i müük lausa 2,7 korda. iPod'e müüdi 12 protsenti rohkem kui eelmisel aastal.

Lõppenud kvartal oli nii käibe kui kasumi poolest Apple'i ajaloo parim. Pressiteates sisaldunud hoiatus, et alanud kvartal ei pruugi tuua sama tormilist tõusu viis aktsiahinna börsil 6-protsendiga langusse.

Hoolimata majanduse jahtumisest on Apple kasvatanud just USA turul müüki kiiremini kui muudes piirkondades. Müük väljaspool USAd moodustas kogumüügist 42 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles