Colliers: kaubanduskeskuste omanikel läheb raskeks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskus.
Viru keskus. Foto: Toomas Huik

Colliers Internationali kinnisvaraanalüüsi kohaselt tuleb 2010. aasta eriti raske kaubanduskeskuste omanikele, kuna mitmel nende üürnikul, kes siiani end vee peal hoidnud, saab jaks otsa.

«Kuna üürnikud, kes siplevad raskustes, ei saa enam oma otsuseid edasi lükata ning oht, et mõnedel jaekaubandusettevõtetel või -kettidel saavad reservid otsa, muutub üha enam ja enam tõenäolisemaks, toimuvad põhilised muudatused tõenäoliselt aasta esimeses pooles,» kirjutavad Colliersi analüütikud oma ülevaates.

Samas analüüsis märgitakse, et aasta teine pool tuleb tõenäoliselt stabiilsem.

Ülevaates kirjutatakse, et kui 2009. aasta esimeses pooles tundus, justkui läheks majanduslangus kaubanduskeskustest mööda, siis aasta teises pooles oli kindel, et see nii ei ole. Mitmed üürnikud hakkasid taotlema rendihinna alandamist ning mitmed spordikaupade ja rõivaste müüjad tegid plaane poodide sulgemiseks.

Samas tuuakse ka välja, et osa kaubanduskeskusi Tallinnas ja Tartus olid piisavalt julged, et lõpetada varem alustatud laiendused. Näiteks toodi Tartu Lõunakeskus ning Rocca al Mare keskus Tallinnas. Ühtlasi plaanib Kristiine keskus oma laienduse selle aasta septembriks valmis saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles