Tarkavaraarendaja: leppisime viivitused RIAga kokku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid
ID-kaardid Foto: AIVAR AOTÄHT/

ID-kaardi tarkvara arendama pidanud OÜ Smartlink juhatuse esimees Henrik Põder märkis, et kõik viivitused olid tarkvara tellijaga kokku lepitud.

Eile päeval teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA), et lõpetab lepingu firmaga Smartlink, kes pidi välja töötama ID-kaardi tarkvara, kuna viimane ei pidanud lepingu tähtaegadest kinni ning töö aeg pikenes kaheksa kuu võrra.

«Tegelikult on kõik viivitused mõlemapoolselt aktsepteeritud ning tingitud tehnilistest iseärasustest, nende lahendamisest ja tööde algsest planeeritud oluliselt suuremast mahust,» märkis Smartlinki juht Henrik Põder. Ta lisas, et firma oli valmis töö üle andma RIA-le 1. veebruaril, kuid 29. jaanuaril öeldi leping üles.

«Smartlink ja RIA sõlmisid ID-kaardi tarkvaraarenduse lepingu oktoobris 2008. Leping koosnes 8-kuulisest arendusperioodist ja 36-kuulisest tarkvara toe perioodist. Kevad-suvel 2009 oli selge, et tarkvara arenduseks planeeritud mahud suurenevad oluliselt ning tarkvara valmimine võtab planeeritust rohkem aega. RIA ja Smartlink leppisid kokku, et oluline on projekt lõpuni viia ning tarkvara valmis saada. Uued tähtajad fikseeriti ka lepingulisadena ning lõpptähtajaks määrati 25. jaanuar 2010,» selgitas Põder. Mehe seletuste kohaselt jäi firma ikkagi töönädala võrra lubatust hiljemaks.

«Smartlinki hinnangul ei ole RIA-poolne lepingu lõpetamine viitega tähtaegadest mitte kinnipidamisele põhjendatud. Smartlink on valmis sel teemal täpsemaid kommentaare andma peale juristidega konsulteerimist,» lisas firmajuht, kes veetis eilse päeva koosolekutel, kus teemaks oli lepingu ülesütlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles