Notarid: meie tõestatud kinnisvaratehingute arv kukkus märgatavalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notarite töökoormus vähenes mullu.
Notarite töökoormus vähenes mullu. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kui 2008. aastal tõestasid notarid 71 319 kinnisvara võõrandamise või koormamise tehingut, siis 2009. aastal vaid 46 342.


«Kuigi kinnisvaratehingute arv aasta viimases kvartalis veidi tõusis, tehti neid aasta jooksul suhteliselt vähe,» märgkis Notarite Koja esimees Anne Saaber. Ta täpsustas, et notariaalsete kinnisvaratehingute statistika ei hõlma vaid kinnisvara müügitehinguid, arvesse lähevad ka näiteks kinkelepingud ja kinnisasjade koormamised servituutidega või muude asjaõigustega.

Järsult vähenes eelmisel aastal ka notariaalselt tõestatud juriidiliste isikute asutamiste hulk, mis võrreldes 2008. aastaga on vähenenud üle 40 protsendi, võrreldes 2007. aastaga aga isegi 56 protsenti.

Alates eelmise aasta juunist saavad notarid peale kohustuslike ametitoimingute tegemise pakkuda ka ametiteenuseid. Kõige sagedasemaks notarite poolt osutatud teenuseks oli eelmisel aastal õigusnõustamine, mida osutati poole aasta jooksul kokku 489 korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles