Juunis läks tootmine Eestis kallimaks

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil käib töö Standardi tehases.
Pildil käib töö Standardi tehases. Foto: Liis Treimann

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2008. aasta juunis võrreldes maiga 0,4 ja võrreldes eelmise aasta juuniga 7,5 protsenti, teatab statistikaamet.


Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektri- ja optikaseadmete tootmises ning tekstiili ja tekstiiltoodete tootmises. Eelmise aasta juuniga võrreldes tõusid hinnad enim toiduainete ja jookide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta juunis võrreldes maiga 1,1 ja võrreldes eelmise aasta juuniga 5,2 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus tekstiili ja tekstiiltoodete tootmises, metallitootmises, elektrimasinate ja -aparaatide tootmises ning toiduainete ja jookide tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta juunis võrreldes maiga 2,8 ja võrreldes eelmise aasta juuniga 8,7 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, metalli ja metalltoodete hindade tõus ning põllumajandussaaduste hindade langus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles