Kauppalehti: Tallink alistus

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki kiirlaev Superstar.
Tallinki kiirlaev Superstar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink on keskkonnakaitsjate kriitikale alla andnud ning vähendanud ühekordsete nõude kasutamist Tallinna ja Helsingi vahel kurseerivatel kiirlaevadel.


Tallink Superstar ajas keskkonnaaktivistid tagajalgadele, sest laeva söögikohtades kasutati üksnes ühekordseid nõusid. Portselanserviis oli kasutusel vaid äriklassis ja à la carte restoranis, kirjutab kauppalehti.fi.

Nüüd on laevafirma portselannõud kasutusele võtnud ka rootsi lauas. «Portselannõude kasutusele võtmise tingis klientide tagasiside,» ütles Tallink Silja juht Keijo Mehtonen.

Ühekordsete nõude kasutamist seletas Mehtonen sellega, et see põhines laeva ehitaja loodud kontseptsioonil. Itaalia tehases ehitatud kiirlaev on tehtud Vahemerel lühikestel liinidel kurseerivate aluste eeskujul.

«Restoranide kontseptsioon lihtsalt ei töötanud siin samal viisil,» ütles Mehtonen.

Lisaks Superstarile võttis Tallink portselannõud kasutusele ka eelmisel aastal seilama hakanud kiirlaeval Star. Nõude välja vahetamine nõudis ka uute nõudepesumasinate paigaldamist laevadele.

Ühekordsed nõud jäävad kasutusele laevade kiirtoitlustuspunktides. «Kui see sõltuks üksnes minust, siis ei kasutataks neid üldse,» sõnas Mehtonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles