Prokuratuur uurib Pristise kahtlaseid lepinguid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvafirma Pristis koduleht.
Turvafirma Pristis koduleht. Foto: pristis.ee

Riigiprokuratuur alustas möödunud reedel uurimist, kas turvafirma Pristise sõlmitud kahtlased lepingud Securitase ning kahe teise turvafirmaga võivad olla seadusevastased.


Riigiprokurör Triin Bergmann täpsustas, et kriminaalmenetlust ei alustatud konkreetselt Pristise või teiste turvafirmade vastu, vaid keelatud kokkulepete sõlmimise fakti osas. Kas Pristise, Securitase, Grifsi või Dussmanni vastu ka kahtlustus esitatakse, selgub Bergmanni sõnul kriminaalmenetluse käigus.

Postimees kirjutas möödunud reedel, et turvafirma Pristis on sõlminud eelpool mainitud firmadega lepinguid, kus lubatakse mitte teha üksteise klientidele ülevõtupakkumisi, võides niiviisi moonutada ausat konkurentsi. Bergmanni sõnul algatati kriminaalmenetlus loos avaldatud info põhjal. Prokurör lisas, et prokuratuuril oli ka varasemat infot.

Menetlust alustati karistusseadustiku paragrahv 400 alusel:

§ 400. Konkurentsi kahjustav kokkulepe, otsus ja kooskõlastatud tegevus

(1) Juriidilise isiku juhatuse, seda asendava organi või nõukogu liikme poolt konkurentsi kahjustava kokkuleppe, otsuse või kooskõlastatud tegevuse keelu rikkumise eest, samuti erandit vajava kokkuleppe, otsuse või kooskõlastatud tegevuse eest ilma erandi loata või erandi loa tingimuste rikkumise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, - karistatakse rahalise karistusega.

Lugu ennast saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles