Riik kulutab välisraha peamiselt tööpuudusega võitlemisele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann.

Sel aastal toetab Euroopa Liit Eestit kuni 14,5 miljardi krooniga, peamiselt kasutab riik sel aastal välisraha tööpuudusega võitlemiseks ja ekspordi toetamiseks.

Märgatav osa rahast kulub ka mitmetele suurprojektidele, näiteks tee-ehituses ja transpordi infrastruktuuri täiustamises, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul raha ärakasutamisega muret ei ole.

«Me hindame selgelt, et saame eraldatud summa ära kasutada, kuid peaksime seda tegema nii, et see probleeme kõrvaldaks ja annaks pikaajalist kasu, mitte ei tekitaks probleeme juurde,» ütles Ligi.

Eurotoetused pole Ligi sõnul siiski vaid rõõm - ministri kinnitusel tuleks nii ettevõtete kui omavalitsuste puhul karta nende langemist sõltuvusse toetustest, samuti eelistavat omavalitsejad niiöelda iluprojekte tegelikku ja pikaajalist kasu toovatele ettevõtmistele, olles ise hädas kaasfinantseeringu leidmisegagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles