Esimene pank kärpis Londonis boonuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Credit Suisse vähendas boonuseid.
Credit Suisse vähendas boonuseid. Foto: AFP / Scanpix

Credit Suisse vähendab juhtivate Londoni pankurite plaanipäraseid boonuseid enam kui kolmandiku võrra ning on ühtlasi esimene pank, kes oma töötajatel Briti pankadele kehtestatud kasumimaksu raskust tunda laseb.


Seega heitis Credit Suisse väljakutse Londonis väljakujunenud arvamusele, et pangad vastuolulise 50-protsendilise ülikasumi maksu enamjaolt enda kanda võtavad. Möödunud nädalal teatas JPMorgan, et nende neljanda kvartali kompensatsioonimäär langes 37 protsendilt 33 peale. Töötasud vaatas üle ka Citigroup.

Credit Suisse ütles eile oma 400 Briti juhtivale töötajale, et nood saavad plaanitust 30 protsenti vähem boonuseid. Ühtlasi kärbib pank 5 protsendi ulatuses ka oma ülemaailmset boonusekassat, mis mõjutab panga 47 400 töötaja hulgas kõiki neid, kes boonustele kvalifitseeruvad.

«Credit Suisse korraldab oma tasustamispoliitika ümber lähtuvalt kõigi asjaosaliste, sealhulgas regulaatorite, aktsionäride ja töötajate huvidest,» teatas pank.

2009. aasta boonustekassa üksikasjad tehakse teatavaks pärast seda, kui Credit Suisse veebruaris oma aastatulemused avaldab.

Mõnede pankurite arvates on kogu see jutt üks PR-trikk. Nad ei usu, et avalikkus saab iial teada boonusekassa tegeliku suuruse, millele väidetavalt kärpeid rakendati.
«Ma ei usu hetkekski, et nad oma Londoni juhtide boonustest 30 protsenti maha lõikavad. See oleks tõeline tagakius ja ärakasutamine,» ütles konkureeriva Euroopa investeerimispanga juhtiv töötaja.

Samas võib juhtuda, et rahulolematud Credit Suisse'i pankurid ujutatakse tööpakkumistega lausa üle. Kuuldavasti vajavad Londonis uusi töötajaid nii UBS kui Bank of America Merrill Lynch.

Samal ajal tuli päevavalgele tõsiasi, et Deutsche Bank on jõudmas lõpule oma tasustamispoliitika ümberkorraldustega. Nimelt kahandavad nad boonuste protsentuaalset osakaalu ja tõstavad töötajate põhipalka. Sellega üritavad nad järgida G20 poolt möödunud aastal kokku lepitud pangareforme ning vältida kõrgete boonustega kaasnevat kriitikat.

Copyright

The Financial Times Limited 2010.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles