Elektribörs jätab merekaabli ehituse lahtiseks

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Arvamus, et elektribörsi Nord Pool tulek Eestisse annab kindluse, et Soome nõustub teise merekaabli ehitusega, võib osutuda ekslikuks.


Elektribörsi pooldajad on seni toonitanud, et elektribörsita ei anna Soome elektripõhivõrk Fingrid nõusolekut Estlink 2 merekaabli ehituseks. Kui teise merekaabli ehitusotsus tuleb veel tänavu, saab Eesti euroliidult 100 miljonit eurot toetusraha.

Eleringi juht Taavi Veskimägi ütles eile ajakirjanikele, et ka elektribörsi Nord Pool tulek ei anna veel sajaprotsendilist kindlust, et Soome elektritootjaile kuuluv põhivõrk Fingrid nõustub Estlink 2 projekti alustamisega veel sel aastal. 100 miljoni euro abiraha saamise tingimus on aga, et ehitus algab 2010.
«Fingrid hindab oktoobris meie elektrituru arengut ja otsustab selle põhjal, kas nõustuvad investeeringuga,» lausus Veskimägi. «Kui Fingridile ei meeldi siinne areng, siis näeme kaablit alles 2017.»

Loe pikemalt homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles