Swedbank vahetab nõukogu esimehe välja

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Eric Stålbergi juhitud Swedbank on finantskriisi ajal pidanud juba kaks korda aktsionäridelt lisaraha küsima.
Carl Eric Stålbergi juhitud Swedbank on finantskriisi ajal pidanud juba kaks korda aktsionäridelt lisaraha küsima. Foto: Reuters / Scanpix

Swedbank vahetab välja nõukogu esimehe Carl Eric Stålbergi, jätkates sellega mullu kevadel alguse saanud suurpuhastust.

 
Swedbank teatas täna, et nõukogu esimehe ainus kandidaat on Lars Idermark. Panga teatel on Idermarkil suured kogemused, ta pole varem pangagrupi nõukokku kuulunud. Enamik Swedbanki suuromanikke toetab Idermarki nõukogu esimehe kohal, kinnitas Lennart Anderberg. Anderberg on panganõukogu liikmete nimetamise komitee asejuht.

Swedbanki aktsionäride üldkoosolek koguneb 26. märtsil. Idermarkil on 40 protsendi aktsionäride toetus.

Stålberg juhtis Swedbanki grupi nõukogu 2003. aastast. Mullu vahetus pangagrupi juhatuse esimees: Jan Lideni asemel sai juhatuse esimeheks Michael Wolf.

Ilmselt on kommenteerimatagi selge, et panga omanikud pole rahul suurte kaotustega, mida pank on kandnud Balti riikides, aga ka Venemaal ja Ukrainas. Just Lidéni ja Stålbergi juhtimise ajal laienes pank jõuliselt Ida-Euroopas.

Mullu vahetus ka Swedbanki Balti panganduse juht, kui Erkki Raasuke sai terve pangagrupi finantsjuhiks ja Balti pangandust hakkas juhtima Håkan Berg.

Idermark on olnud varem Swedbanki tegevjuhtkonnas. Ta oli 1993-2000 Föreningsbankeni ehk Swedbanki asepresident ja finantsjuht. Praegu esindab Idermark panga suuromanikku Folksami komitees, mis nimetab panga nõukogu liikmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles