Rahvusvaheline Energia Ühendus kutsus Eestit liituma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Rahvusvaheline Energia Ühendus Viinis, mille eesmärk on ühendada Kagu-Euroopa riikide energiaturud nii füüsiliselt kui seadusandluse kaudu Euroopa Liidu ühtse siseturuga, kutsus Eestit liituma.

Energia Ühendus (Energy Community) usub, et endise Jugoslaavia riikide energiasektori kaasajastamisel osalemisest võidaksid nii Eesti riik kui ettevõtted, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eestit seob Kagu-Euroopaga peale kunagiste rahuvalvemissioonide küll vähe, kuid ühenduse juhi kinnitusel oleks koostöö kasulik mõlemale poolele.

«Balti riikide seisukohast oleks olulised paar asja: me oleme valmis toetama iga investorit, kes kaaluks Kagu-Euroopa energeetikasse investeerimist ja siin on väga dünaamiline ja suure potentsiaaliga turg,» rääkis ühenduse direktor Slavtcho Neykov.

Majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsleri Einari Kiseli väitel on Eesti juba läbi Euroopa Liidu Energia Ühenduse liige ning seetõttu Eestil otsest vajadust eraldi liikmeks astuda pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles