Turvafirmad jagasid mullu üksteisega kliente

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvafirma G4S kaubik.
Turvafirma G4S kaubik. Foto: SCANPIX

Kolme Eesti suurema turvafirma jaoks möödus mullune aasta hästi: lisaks uute klientide saamisele, jagati omavahel turgu ümber.


«Vaatamata masule saan rõõmuga teatada, et turvateenuste ja hoolduslepingute mahu kasv on olnud Pristise ajaloos rekordiline, ületades senist ajaloo parimat tulemust 2008. aastast 50 protsendi võrra,» teatas mullu Skorpioni ostnud Pristise juht Andres Kiil. Ta täpsustas, et maht ei kasvanud tänu ostule vaid teistelt turvafirmadel kliente üle lüües ning uusi saades.

«Kui ühe turuosalise lepingute maht kasvab sellisel turul, mis langeb (turvaturu languseks 2009. aastal ennustab Eesti Turvaettevõtete Liit umbes 20 protsenti), siis selgelt võetakse üle olemasolevaid kliente,» oli Kiil rahul.

Klientide juurde saamisest teatas ka Securitas, kuid kasvuprotsendi jättis firma enda teada. «Uute klientide all mõtlen nii kliente, kes on täiesti uued kliendid turvaturul ning ka teiste turvafirmade kliente,» sõnas firma juht Ergo Oolup.

Kõige konkreetsemalt lõi kaardid lauale G4S, kes teatas, et eelmise aasta novembris võttis firma Pristisega ühinenud Skorpionilt üle 12 Olerexi tankla valve, turvafirmalt Securitas tuli samuti novembrikuus G4Si valvesse apteegikett Farmacia 11 objektiga. Jaanuaris sai G4S endale ka varem Pristise turvata olnud Maxima keti tehnilise valve ja valveseadmete hoolduslepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles